Historisk gravplads ødelægges i Shiraz

Gravplads
Den iranske revolutionsgarde har genoptaget rydningen af en historisk bahá’í gravplads i Shiraz efter en pause på flere måneder som følge af internationalt pres og vrede fra iranerne selv. I juni fejrede revolutionsgarden rydningen af grunden og gardens kaptajn holdt en tale, hvor han angreb baha’ierne. Han sagde bl. a. at bahá’í-religionen er en grim og modebydelig sekt.

Revolutionsgarden har i sinde at bygge et kultur- og sportshus på grunden. De har nu fjernet de menneskelige rester fra 30-50 grave ud af bahá’íernes 950 grave på gravpladsen og anbragt dem i en åben kanal for at gøre plads til huset.

Det er uhørt at fejre ødelæggelsen af denne grund, hvor uskyldige mennesker ligger begravet. Det er helt klart er et forsøg på at retfærdiggøre ødelæggelsen af gravpladsen og behandlingen af bahá’íerne i almindelighed over for en stadig mere at vred befolkning. ”Vi opfordrer den iranske regering til øjeblikkeligt at stoppe denne ødelæggelse og beder det internationale samfund om på samme måde til at give udtryk for sin bekymring over denne modbydelige udvikling”, siger Dianne Ala’i, the Bahá’í International Community’s repræsentant i FN i Geneve. Medlemmer af Shiraz’ bahá’í-samfund har bønfaldet de lokale myndigheder om at gennemtvinge en permanent afbrydelse af ødelæggelserne, og samtidigt tilbudt at sports-og kulturhuset kan bygges på et område, hvor bahá’íerne ikke ligger begravet, og at gravpladsen selv bliver omdannet til et grønt område. De har imidlertid fået at vide, at de lokale myndigheder ikke har kontrol over revolutionsgarden, som opkøbte grunden for ca. tre år siden.

Bahá’íerne har udtalt deres dybe sorg overgravpladsens ødelæggelse. I et åbent brev til de lokale myndigheder har en kvinde talt om, hvorledes bahá’íerne har tålt mange undertrykkelse, nu kronet med et angreb på det sted, hvor hendes far, mor og søster – som blev dræbt af regeringen i 1980’erne – blev lagt til hvile. . . ”Stop dette had og fjendskab. Vi er jeres landsmænd, jeres naboer, jeres familie og jeres slægtninge. Vi arbejder for udbredelse af kærlighed; vi elsker kærlighed og venlighed, og vi tror, at vi alle har ret til det liv, som Gud gav os.”

Se mere på http://news.bahai.org/story/1013

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.