Opfordring til religiøs tolerance og sameksistens

OPFORDRINGEN TIL RELIGIØS TOLERANCE OG SAMEKSISTENS MED BAHÁ’ÍERNE GIVER EKKO HOS MUSLIMSKE LEDERE FLERE STEDER I VERDEN

Flere muslimske ledere har udtalt støtte til den ældre iranske gejstlige, der i sidste måned gav udtryk for at Iran burde have religiøs tolerance og sørge for sameksistens med andre religioner i Iran, herunder bahá’í-religionen. Formanden for Universal Interfaith Peace Mission i Pakistan, Allama Abulfateh G. R. Chrishti, har udtalt at bahá’íerne I Iran bliver forfulgt, fordi religion nu om stunder er blevet fejlfortolket af de religio-politiske, og udnyttet til deres egne interesser. Ayatollah Tehranis stemme bør høres, da han risikerer livet ved at rejse spørgmålet sikkerhed for en religiøs mnoritet i Iran.

Grundlæggeren af British Muslim Forum har udtalt, at han håber, at Tehranis iniativ vil resulterer i at bibringe en bedre forståelse mellem muslimer og bahá’íer i Iran og andre steder. British Muslim Forum lykønsker ayatollahen for hans modige og værdige handling og håber inderligt, at det vil åbne døren for en konstruktive inter-religiøse relationer mellem de to religiøse samfund i Iran.

I Bahrain er lignende støtte kommet fra en prominent muslimsk journalist Es’haq Al-Skeik, som skriver at Tehranis gave ti bahá’íernevar en handling, der reflekterer en større forståelse af Den Hellige Korans opfordring til religiøs sameksistens. Al-Sheik skriver, at mennesker har frihed til at beslutte, hvilken religion de ønsker at tilhøre – alle religioner, uden undtagelse har teologisk samme rang i en artikel med overskriften: ”Tillad Bahá’í religionen blandt os.”

En højtstående gejstlig, Hojatoleslam Mohammad Taghi Fazel Meybodi, erklærede uden at omtale ayatolleh Tehran, at de fortolkninger ad islam, der påstår, at bahá’íerne er urene ikke er korrekt – og at bahá’í érne derfor skal nyde lige rettigheder med andre i landet. I overensstemmelse med de borgerlige rettigheder som alle borgere i et and har, bør muslimer, bahá’íer, zoroastrier og alle andre mennesker som har en eller anden religion, nyde samme rettigheder, som alle andre borgere i landet. Der bør ikke gøres forskel på en bahá’í, en jøde og andre religiøse minoriteter i retten til f. eks til skolegang og uddannelse, retten til at tjene til livets ophold, retten til selv at vælge, hvor man vil bo osv.

Læs mere på engelsk på Bahá’í World News Service

En tanke om “Opfordring til religiøs tolerance og sameksistens”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.